De eerste nieuwbouw in 1912 was de rij huizen van nummer 31 tot 41. In 1913 werden de huizen 25, 27 en 29 gebouwd. In 1914 kwam daar elektriciteit en waterleiding. Gas was er al. In 1918 na de eerste wereldoorlog kocht de Noord-Hollandse Exploitatie Maatschappij de kwekerij Rozenburg met het woonhuis (daar is nu Dare Decoration), de bollenschuur en een groot stuk grond. Het woonhuis werd verbouwd tot winkel en in de bollenschuur kwam Hotel de Oude Beuk. Daarachter werd een garage met boxen gebouwd, huizen aan de Herenweg, Laan van Rozenburg en Amaryllislaan, en aan de Zandvoortselaan 2 villa’s. Achter het hotel stond een enorme beukenboom. Als kinderen zochten wij daar beukennootjes en we speelden op de dansvloer en in de rieten stoeltjes. De hôtelier heette Engel, hij had twee dochters, Toos en Mien.

Garage Roozekrans, hierachter waren huurboxen
  Gezicht op Hotel de Oude Beuk

Na 1930 verliep het hotel en Engel begon een wijnhandel in het pand waar nu Hart is. Later verhuisde hij naar de overkant en deed de zaak over aan Zeijlmaker. Nog later kwam Groenings er in. Toen die de zaak sloot werd het postkantoor en nu, in 2003, zit er een verzekeringskantoor in.
Toen Engel uit het hotel was werd het steeds gehuurd door mensen zonder geld die hun geluk beproefden. Tenslotte was het een NSB café, maar dat liep evenmin. Daarna, waarschijnlijk in 1937, werd het door aannemer Bakker verbouwd tot drie winkels. Hier en daar op zolder is de lambrisering van het hotel nog te zien.

Volgende 1 2 3 4 5 6

Klik sluitkruisje om terug te keren in het hoofdmenu