In 1922 werd het winkelblok van 10 tot 28 neergezet. Mijn vader kocht de huizen 10 en 12 in de bouw. Naast ons, op 14 en 16, kwam kruidenier Jan Visser, met zijn zwager en compagnon Bert Jochemus. Op 18 woonde Jaap de Groot, een dames- en herenkapper, tevens sigarenwinkel.

Kapsalon De Groot

Daarboven op nummer 20 woonde tante Annie Jochemus, een zuster van mevrouw Visser-Jochemus . Mijnheer Te Beest, de vader van Paul, woonde bij haar als commensaal. Hij werkte bij ‘De Geruisloze Weg’. Op 24, waar nu ’Southern Cross’ is, zat slager Akkermans, een vader met twee zoons.

Slagerij Akkermans met paaskoe

Later begon de één een slagerij over het spoor, op het rijtje bij Albert Heijn, en de ander in het pand op de hoek van de Willem Klooslaan, waar nu Schmeink is. Daarboven woonde Voetberg de aannemer. Op 26 was ‘Drogisterij Kennemerland’ van de weduwe Stroijckens. Zij had vier kinderen: Aat, Annie, Bart en Joop. Als kinderen zeiden wij: Jopie Kennemerland. Op de hoek van de Laan van Bloemenhove zat een koude bakker, tevens lunchroom. In 1927 werd die zaak overgenomen door Piet de Vries. Hij hief de lunchroom op en bakte zelf. En hoe: het was de beste en schoonste banketbakker uit de hele regio.

Bakkerij De Vries met personeel

 

Volgende 1 2 3 4 5 6

Klik sluitkruisje om terug te keren in het hoofdmenu