Van Amaryllislaan 4 en 6 werden 2 beneden- en bovenwoningen gemaakt, het was te duur om een heel huis te bewonen. Bijna alle huizen in de Amaryllislaan en de aangrenzende lanen werden in tweeŽn of in drieŽn bewoond, in die slechte tijd. Nu zijn al die huizen verbouwd en opgeknapt, en woont er weer ťťn gezin in.

In 1938 zijn de twee villaís Zandvoortselaan 8 en Amaryllislaan 2 gesloopt door ene Bruinsma. Toen zijn daar de vier winkels voor in de plaats gezet, Zandvoortselaan 8, 8a, 8b en 8c. Toen ze klaar waren, brak de tweede wereldoorlog uit. Niemand durfde toen een winkelhuis te kopen. Uiteindelijk zijn ze geveild onder de bouwkosten. De geldschieter ging failliet.

De eerste winkel, nummer 8, stond leeg, in het bovenhuis woonde Jan Boon die geŽvacueerd was uit IJmuiden. In de tweede zat de viswinkel van Groenings, in de derde kwam Jan Vos, een groenteboer.

Groentewinkel Vos bij de opening in 1940

De vierde, het hoekhuis, stond lang leeg. Toen Bentveld spergebied werd kwam Boer erin met zijn kruidenierswinkel.
Jaap de Groot was met zijn kapsalon verhuisd naar het pand nummer 2, waar nu Soporcel is. In de winkel die hij verliet kwam de familie Van Hoof met een sigarenwinkel. Na slager Akkerman kwamen eerst Peper en daarna Klingeman. In pand nummer 4 zat Wijnstroom de opticien. Naast hem was Bakkerij Te Nijenhuis. Aan de overkant op nummer 31 was het postagentschap van tante Coba van der Linden.

Zo ongeveer zag de Zandvoortselaan er tot vlak na de oorlog uit.

Eind 2003

Volgende 1 2 3 4 5 6

Klik sluitkruisje om terug te keren in het hoofdmenu